top of page

The Team

Who We Are

Üdvözlünk
a Nagy Bölcsiben!

Ez a bölcsi a nagyobbak számára lett kialakítva. 2 éves kortól veszünk fel ide gyerekeket. Ha egy gyermek nem tölti be a 3. életévét aug. 31-ig, akkor még egy nevelési évet járhat bölcsődébe. (Pl. ha valaki október 10-én született, akkor ő még lehet bölcsis következő év augusztus 31-ig.)

A bölcsi maximális létszáma 8 fő és két kisgyermeknevelő foglalkozik a gyerekekkel. Az egyéni bánásmód a gondozási tevékenység lényege, tehát minden kisgyermekkel a saját igényei szerint foglalkozunk: elegendő időt biztosítunk a játékra, mozgásra, pihenésre

 

A környezet a korosztálynak megfelelően lett kialakítva, nagyobb csoportszoba, többféle tevékenység, jó minőségű, többnyire fa vagy természetes anyagú játékok.

Nagy hangsúlyt fektetünk a szabad mozgásra, így a terek úgy lettek kialakítva (kint és bent is), hogy a kisgyermekek könnyen elérhessék a játékokat és biztonságos környezetben mozoghassanak. Mozgásfejlődésüket támogatjuk, sok mozgásfejlesztő eszköz áll rendelkezésre a nagymozgásos szobában és a kertben is. 

Bölcsődénkben fontos szerepet kap a szabad játék, ami ennek a korosztálynak elsődleges feladata. Kezdetben a manipulációs játékok vannak előtérben: sok az üreges tárgy (vödrök, kosarak, tálak), hogy a kicsik kedvükre pakolhassanak, de a bölcsődei alapjátékok is helyet kapnak: labda, baba, autó, játszókendő, mesekönyv, mozgásfejlesztő eszközök. Ahogy nőnek, fejlődnek, természetesen változik a játékkészlet is. Megjelenik a Dupló, a favonat, az építókockák és az egyéb építő - konstruáló játékok. 

Mivel a szabad levegő nagyon lényeges a bölcsődés korosztálynak, ezért tavasztól őszig szinte egész nap a kertben vagyunk, ősztől pedig a délelőtti órákat töltjük a kertben. Csak akkor nem megyünk ki, ha szakad az eső, kánikula, vagy szmogriadó van. A kertben is sokféle játék van, homokozó, mászóka, csúszda, kismotorok és természetesen a benti játékok is rendelkezésre állnak kint (pl. baba, könyv, autó stb.)

A nagyobbak pedig kis segítséggel vagy önállóan esznek, a kis asztaloknál ülve. Önállóan teríthetnek, szedhetnek maguknak, hiszen minden úgy lett kialakítva, hogy az eszöközket könnyen elérhessék a gyerekek. Étkező gyermek nem marad sosem felügyelet nélkül. Bíztatjuk őket az ételek kóstolására, de dönthetnek úgy, hogy egy adott ételt nem kérnek. Sosem erőltetjük az étkezést, hanem támogatjuk és figyelembe vesszük a gyermek egyéni szükségleteit. Lehetőség van speciális étrendre is, ez esetben gasztroenterológustól kérünk egy igazolást, mert az étkeztető cég csak így tudja biztosítani a megfelelő diétás étrendet. 

Az alváshoz bölcsődei fektetők állnak rendelkezésre, mindenkinek saját ágya van, a jelével ellátva. Az altatás az év nagy részében a kertben történik, természetesen az időjárásnak megfelelő öltözékben. A szabad levegőn alvás eredményeképpen kevesebb a felsőlégúti megbetegedés, a gyerekek sokkal kipihentebben, nyugodtabban ébrednek.

Sokat beszélgetünk a családdal is, mert szerintünk a jó kommunikáció elengedhetetlen a bölcsődei gondozás kapcsán. Mindig megbeszéljük mi történt a bölcsiben és átbeszéljük a felmerülő kérdéseket.

Célunk, hogy a nap végén egy kiegyensúlyozott,  derűs, boldog kisgyermek várja anyát és apát. 

bottom of page