Rólunk

Rólunk
Szeretettel üdvözöllek a Tündérkert Családi Bölcsőde honlapján!

Almádi Gabriella vagyok, egy 12 éves kislány és egy 16 éves fiú anyukája. Egerben az Eszterházy Károly Főiskola pedagógia szakán szereztem a diplomámat, majd gyerekeim születése után ástam bele magam a gyereknevelés rejtelmeibe. A FIMOTA Központban szülőtréninget végeztem, de számos gyerekneveléssel kapcsolatos tanfolyamon és előadáson is részt vettem.

Lassan kialakult bennem az az elhatározás, hogy olyan jó lenne egy mesebeli családi bölcsődét nyitni, ahol a gyermek igazán gyermek lehet, ahol nem kell másik húsz gyerekhez igazodni, hanem önmaga lehet. Egy olyan helyet képzeltem, ahol nyugodtan és biztonságban fedezheti fel a világot és az őt körülvevő környezetet. Miközben nem baj, ha esetleg sáros lesz, nem gond, ha egy órán keresztül a hangyákat szeretné nézegetni, mert senki sem sietteti semmiben. Hagyni, hogy a saját ütemében fejlődjön, miközben a mindennapok önfeledt játékkal, mesékkel, mondókákkal, zenével telnek.

Férjem, László József újságíró, kommunikációs szakember. A családunk Zuglóban él, egy nagy kertes házban.

Mindketten elvégeztük a családi napközit működtető személyek részére szervezett tanfolyamot, ill. házi gyermekfelügyelő képesítésünk is van. 

Csapatunk állandó tagja a nővérem, Almádi Zsuzsanna, egy 6 éves kislány anyukája. Zsuzsival együtt vigyázzuk az apróságok mindennapjait a bölcsődénkben, így a nálunk töltött idő tényleg családias légkörben telik.

Bölcsődénk az egyszerűbb gyermekkor elveire épül és nagy hangsúlyt fektetünk a kötetlen, szabad játék biztosítására. Fontos, hogy a gyermek szabadon fedezhesse fel környezetét, ehhez biztosítjuk számára a biztonságos hátteret és az érdeklődésének megfelelő tevékenységeket. A Montessori-módszer is jelen van bölcsődénkben, mert önállóságra tanítjuk a kicsiket, ezzel nagy örömet okozva nekik, hiszen egyedül terítenek, élvezettel szednek maguknak ebédnél a tálból és el is pakolnak maguk után. Öltözésnél is biztatjuk, segítjük őket, hogy minél több dolgot önállóan is el tudjanak végezni.

Tavasztól őszig folyamatosan a kertben vagyunk, kint reggelizünk, tízóraizunk és kint is alszanak a gyerekek. Sokat vizezünk, ehhez esővizet gyűjtünk, így mindig tudnak az apróságok vizezős/sarazós játékot játszani. A kertben párakapu is működik, nagy hőség idején igazi felüdülést jelent a sok apróságnak. 

Fontos számunkra a zöld szemlélet, a kicsik gyorsan megtanuljak a szelektív szemétgyűjtést, hiszen a mindennapokban is mindent külön gyűjtünk. Kertünkben egész évben gyűjtjük a komposztot, amiből aztán tavasszal a gyerekekkel feltöltjük a magaságyat és különféle zöldségeket ültetünk bele. Retek, spenót, sárgarépa, saláta és egyéb növényeket ültetünk bele, amiket aztán reggelire, uzsonnára majd megeszegetnek. Nem használunk papírszalvétát, papír törlőkendőt, kizárólag textil szalvétáink, törlőkendőink vannak. 

A kertben mini csúszda, homokozó, trambulin és kerti játékok várják a piciket. Bölcsődénkben a gyerkőc saját ruháin kívül nem kell hozni semmit, mindent mi biztosítunk (popsitörlő, pelenka, ágynemű stb.).

Instagram oldalunkon sok hangulatfotót találhattok a mindennapjainkról: 

 

2017. februárjában nyitottunk, 7 férőhellyel, azóta folyamatos telt házzal működünk.

2019. szeptemberétől új csoportot indítottunk, újabb 7 férőhellyel bővítve bölcsődénket. 

Ha szeretnétek beíratni a csöppségeteket, akkor gyertek, ismerkedjünk meg és nézzétek meg a mi kis Tündérkertünket!

Bármilyen kérdésre szívesen válaszolunk, keressetek nyugodtan!

Almádi Gabriella 

Tel: 20/9838-979

E-mail: tunderbolcsi@gmail.com

_NIK0064.jpg
  • Instagram